Nelly Biesemans – Belgische ontwerpster van exclusieve kledij voor communie-, ceremonie- en lentefeest.

Belgisch ontwerpster Nelly Biesemans

Sinds haar prille kinderjaren tekende ze reeds bruidjes op allerhande materiaal: oud behangpapier, boekjes… Het maakte allemaal niet uit, als ze maar kon tekenen.

Na technische vakkennis van Haute Couture opgedaan te hebben in Veurne, volgde ze studies in tekenen, zowel regentaat (Brugge) als hoger onderwijs (St. Lucas Gent).

Ze bleef steeds gefascineerd door de grote ontwerpers zoals Dior, Chanel, Lanvin, Yves-Saint Laurent en vele andere.

Gebeten door de liefde voor het vak, behaalde ze haar diploma van zelfstandig ontwerpster.

De eerste exclusieve kinderjurkjes werden ontworpen in 1993.

Sindsdien heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. De liefde voor mooie stoffen en perfecte afwerking zijn steeds haar handelsmerk gebleven. Elk kledingstuk wordt gemaakt met veel zorg en veel oog voor detail. Soms worden stoffen of accessoires geverfd of worden er tekeningen op geschilderd met de hand. Nu en dan worden met de hand bloemen geknipt in zijde. Deze worden dan op de oude artisanale wijze geassembleerd.

Haar ontwerpen en de fabricatie hiervan is volledig Belgisch. Er komt veel handwerk bij te pas.
De collectie ceremoniekleedjes is voornamelijk gebaseerd op mooie Franse Dentelle de Calais en/of Italiaanse kant, dikwijls afgewerkt met zijden of tule rokken. De meeste corsages hebben een korsetsluiting en zijn afgewerkt met bloemen die manueel, één voor één, op het kleedje aangebracht worden.

Het geheel wordt vervolledigd met eigen Swarovski juweeltjes, jasjes, stola’s,  bolero’s in marabou en  laarzen in suède en ballerina’s in leder. Deze laatste worden in een klein Italiaans familiebedrijf gemaakt en zijn eveneens handwerk.

Nelly Biesemans is nog één van de weinige ontwerpsters die nog alle verschillende fases van ontwerp tot productie zelf in handen heeft

adminNelly Biesemans – Belgische ontwerpster van exclusieve kledij voor communie-, ceremonie- en lentefeest.